В какви помещения е възможен монтажа на опънати тавани? Опънатите тавани могат да се монтират във всякакви помещения, тъй като са напълно безопасни. Забранено е използването им в помещения с високи температури (сауни, работилници, в които се работи с избухливи материали и др.). Приложението на опънатите тавани в незатоплени помещения се ограничава до места, където температурата пада под 0 градуса.

На какъв етап от ремонта е най-добре да се монтира опънатия таван?

Опънатите тавани могат да се монтират както по време на ремонта, така и след него. Единственото условие е, че стените трябва да бъдат ремонтирани преди поставянето на този вид тавани.

Монтажът на опънатия таван ще повреди ли мебелите и тапетите?

При монтаж на опънат таван температурата в помещението достига до 60 градуса. Мебелите и тапетите не могат да пострадат при тази температура.

На каква височина трябва да се монтира опънатия таван?

Опънатите тавани се монтират на 2,5 – 3 см от съществуващия таван, а при наличие на осветителни тела – на тяхната височина. Препоръчително е да се консултирате със специалист преди да закупите осветителните тела.

Колко време отнема монтажа?

Срокът за монтаж зависи от сложността на обекта. Монтаж на опънат таван в помещение от 20 квадратни метра се извършва в рамките на 4 часа.

Новият опънат таван има ли някакъв аромат?

Да, като всяко ново нещо, новият опънат таван има специфичен аромат, но той изчезва постепенно в рамките на 2-4 дни, а за месец изчезва изцяло.

„Диша” ли опънатия таван?

Дали лакираният паркет, многопластовият ламинат, виниловите тапети или боядисаните с акрилни бои тавани „дишат”? Съвременните синтетични материали отговарят на всички екологични изисквания, затова няма място за тревоги, че опънатият таван „не диша”.

Силно забележими ли са съединенията по PVC покритието?

Дебелината на съединенията е 0,2 мм и се забелязват леко под определен ъгъл.

Колко дълго могат да се използват опънатите тавани?

Няма определен срок за използването на опънатите тавани. Повече производители предоставят десет години гаранция.

Какво ще се случи с опънатия таван, ако помещението бъде наводнено?

Водата ще се събере в тавана, при което той ще провисне. Опънатите тавани могат да понесат 150 литра вода на квадратен метър. В случай на наводнение, събраната вода трябва да се излее и таванът да се монтира отново. Самият таван не се поврежда от водата, защото е водоустойчив, а благодарение на него стените, пода и мебелите в помещението ще останат невредими.

Какви грижи изисква опънатия таван?

При необходимост опънатия таван се измива с почистващ препарат. Не трябва да се използват абразивни препарати и материали.

Източник: haydecken.com  Twitter: @haydecken  Facebook: haydecken