Leo Burnett: Интериорният имидж на рекламата

Преди Лео Бърнет стандартът за добра реклама се изчерпва до информативен текст, обоснован с маркетингово изследване. Той пръв започва да търси имидж на продуктите, който да ги превърне в икони-символи. Така, че ако трябва да благодарим на някого за съвременното робство на марки и истерично вманиачаване по изкуствено създаденния имидж на звезди, дрехи, коли и тн., това е човекът. Не, че е горещ привържник на консуматорското общество. Напротив, неговата представа за добра реклама е неразривно обвързана с индивидуалноста на човек.

И до днес рекламната му агенция, неизменно в топ 5 на рекламната индустрия, проповядва философията, че работата им е изцяло свързана с хората: “Ние работим с човешките нужди, желания, мечти и надежди. Продуктът ни не може да бъде произвеждан на поточна линия,” твърди Бърнет. Както работата  на Бърнет добавя нов аспект към начина, по който рекламите повлияват на клиентите, така и офисите на агенцията по света създават ново измерение на артистичност в интериора.

Нестандартни решения за офис пространството откриваме често, но разликата тук е, че най-необикновените елементи са всъщност свързани с исторически за Лео Бърнет символи. Вместо, просто да стимулират креативността на екипа, те напомнят за изключителността на агенцията, насърчавайки служителите да поддържат и доразвиват наследството на Лео Бърнет. Офисът на агенцията в Сингапур е още по-забележителен, защото комбинира философията на Бърнет с находчивост и лоялност към характера на клиента от страна на отговорното за този проект студио Ministry of Design (MOD).

You Might Also Like