За 60-я Рожден Ден на Lego – Модули от Захарна Трастика

LEGO Group обещават голямо разнообразие от ботанически елементи, направени от растителна пластмаса с цел да намалят пластмасовите отпадъци. Меката, издръжлива и гъвкава, полиетиленова пластмаса е направена с помоща на етанол – произведен от захарна тръстика, използван за производството на Lego елементи оформени като листа, храсти и дръвчета.

Докато растителните модули представляват само малък процент от продукцията на Lego, крайната цел на компанията е да използва този нов материал за всичките си части до 2030 година. Първия „сет” използващ новити елементи ще се появяви по-късно тази година на пазара.

„Ние от LEGO Group искаме да окажем положително въздействие върху света и работим здраво за да има страхотни детски продукти за игра, използващи устойчиви материали” казва Тим Брукс заместник-председател на Lego за екологичната политика.

„Ние се гордеем, че първите елементи направени от устойчива пластмаса са в производство и ще бъдат в Lego комплектите още тази година. Това е страхотна първа стъпка в нашия амбициозен ангажимент да направим всички модули от устойчиви материали.”

От компанията смятат, че новите елементи, направени от растения са технически идентични с тези направени от обикновена пластмаса.

„Продуктите на Lego винаги са били висококачествени, давайки на всяко дете възможност да оформя своя свят, чрез игра” каза Брукс.

През 2013 г . компанията си партнира със Световния Фонд за Дивата Природа – WWF, за да подкрепи и гради налагането и ползването на устойчива пластмаса.

Другите стъпки предприети от LEGO Group за намаляване на отпадъците, включват инвестиция във вятърна енергия, за да се гарантира, че енергията която се използва за производството на модули е балансирана с производството на енергия от възнобновяеми източници. Превод от Dezeen

От Дневник: Емблематичните конструктори Lego навършват 60 години. На 28 януари 1958 г. тогавашният управляващ директор на компанията Годфред Кирк Кристиансен внася патента за малко пластмасово кубче с два реда с по четири пъпчици отгоре и три тръбички отвътре и така се ражда емблематичната тухличка Lego. Скритите тръбички са тайната, която държи частите заедно и по-стабилно от другите конструктори.

You Might Also Like